BandOver - Members

Dylan Gerards

Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn ouders speelden geen instrumenten, maar er werd altijd gezongen thuis. Toen ik een jaar of 12 was, ondekte ik het keyboard en leerde via "youtube" verschillende simpele liedjes te spelen. Een jaar later sloot ik me aan bij jongerenkoor "Song of Joy" onder begeleiding van Ruud Smeets. De jaren erna ben ik muziek blijven maken. Op mijn 20ste werd ik aangenomen tot de opleiding KTM popmuziek. Na 3 jaar veel te hebben geleerd en in verschillende bandjes te hebben gespeeld, zoals Flowers & Tambourines en Sunny Rain, ben ik in mei 2016 geslaagd. In 2015 werd ik gevraagd om mee te zingen en spelen in "BandOver". Ik had me nooit zo verdiept in bluesmuziek en merk dat ik iedere repetitie meer leer. Met BandOver maken we muziek met liefde en plezier. Te gek om dit te mogen doen met een paar fantastische muzikanten!


Math Gerards

Ik wilde aan het toneel, de grote moderne klassiekers spelen. Ik wilde op de scene, grappen maken, de cabaretgoeroe uithangen, ik wilde Freek en Bram zijn en gitaar en piano spelen. Ik wilde zoveel maar niet alles wat je wil wordt werkelijkheid. In 2012 zijn we begonnen tijdens een feestavond, met het nummer Cocaine van J.J. Cale, gewoon een lolletje. Nu, vier jaar verder, zijn we een volwassen bluesrock band, waarbij ik elke keer weer met intens plezier aanschuif. En nu blijkt eens te meer dat dromen geen bedrog zijn….


Ralph Hoeberechts

Na een aantal keren met jeugdvrienden naar Rockpalast te hebben gekeken, vond ik het ook tijd om beroemd te worden en na het aanschaffen van de eerste plank (gitaar kon je werkelijk niet noemen) voorzichtig begonnen aan de eerste akkoorden.

Ik ben begonnen bij de band de Watch Out in Heerlen, uit die band ontstond later Loundromat.

Blues muziek begon mij steeds meer aan te spreken, dus ben toen begonnen met de band B-loose waar mee ik een aantal leuke jaren en dito optredens heb gehad.

Na het uit elkaar vallen is B-loose een tijd daarna verder gegaan als de soulband B2-loose waar ik John (bas) leerde kennen, we hebben daarna samen nog samengespeeld in de band Live Edition.

Na een gastoptreden bij BandOver hebben de heren mij gevraagd om te blijven, en zo is het gekomen, weer terug in de Blues!


Ed Knarren

Door de jaren heen altijd al wat met muziek gehad door er naar te luisteren en ervan te genieten, maar zelf muziek maken dat zat er niet in ….  Tot 5 jaar geleden. Toen ging mijn jongste zoon, die toen 9 jaar was, op gitaarles. Ik ging elke week met hem mee en al snel wekte dat ook mijn interesse.
Eind 2011 heb ik een  elektrische gitaar gekocht en ben ook les gaan nemen, niet wetende wat ik kon verwachten of dat het überhaupt iets zou worden.
Nu, zo’n 5 jaar later, speel ik samen met een aantal toffe gasten in BandOver.Geweldig om daar onderdeel van te zijn en elke keer weer lekker Blues-Rock nummers te spelen.John Hegt

Als "menneke" ooit begonnen als tamboer en koperblazer in harmonieën en fanfares (wie niet?), belande ik ergens in de nineties en de zero's als trompettist in diverse bandjes, variërend van texmex tot pop, soul en funky stuff. Bij één van deze bands, de soulformatie B2Loose, leerde ik Ralph Hoeberechts kennen.
Jaren later, inmiddels op middelbare leeftijd, ontdekte ik de basgitaar. Een nieuw instrument, een andere muzikale rol, kortom een nieuwe mooie uitdaging. Samen met mijn biljart-maten Math Gerards en Ed Knarren had ik in die periode min of meer voor de grap een bluesproject gestart. Er werd in de huiskamer gerepeteerd met drum-tracks op SD-cards, dat was lachen gieren en brullen.....
Met de komst van Marc Limpens op drums hadden we plotseling een complete band, en zijn we de zaken mettertijd wat serieuzer gaan aanpakken.
Door de latere toevoeging van Ralph Hoeberechts en Dylan Gerards kunnen we inmiddels alle kanten uit binnen de blues en bluesrock, en hebben we met BandOver echt een te gekke band!!


Marc Limpens

Zoals veel drummers, startte mijn carrière in de keuken, potten, pannen en bestek zorgden voor mijn eerste drumkit. Toen er een echt drumstel kwam, begon het echt leuk te worden. Via coverbandjes zoals Innocent, Courage, Fred Lloret/Dieter Koblenz, bij BandOver terecht gekomen. In eerste instantie om een keer mee te repeteren omdat BandOver nog geen drummer had. Na 1 repetitie hebben we gelukkig door gepakt en een puike groep mensen verzameld in BandOver. Op naar een sjieke tijd met lekkere gigs in deze toffe band!